Guido van Hul – Leven met de ziekte ALS
Deze brief werd geschreven door de dochter van de gebruiker; Valerie van Triest.
Mijn vader (G. van Hul, geb. 7 mei, 1947) vroeg me om jullie een e-mail te sturen over zijn ervaringen met de BerkelBike, omdat het typen hem niet meer zo goed afgaat.
Gek op sporten
Hij was altijd een extreme atleet die hield van kanovaren. Hij kon uren op het water blijven, maar dat heeft hij nu al twee jaar niet meer kunnen doen. Wandelen werd steeds moeilijker en nu gebruikt hij een looprek. Hij kan maar net enkele meters in huis stappen. De kinesist komt drie keer per week langs om hem te helpen zijn benen te trainen.
Last van spasmen
Ikzelf ben ook een fysiotherapeute en probeer hem steeds met raad en daad bij te staan. De laatste maanden heeft hij regelmatig last van extreme spasmen in zijn onderste ledematen. Tot ongeveer een half jaar geleden kon hij fietsen met zijn driewieler, belast met gewichten om te helpen zijn evenwicht te bewaren. Maar door de spasmen is hij moeten stoppen met fietsen.
Het uitproberen van de BerkelBike
Hij probeerde de BerkelBike uit op een beurs in Utrecht en het beviel hem meteen. Hij besloot direct om een BerkelBike Pro aan te schaffen en fietst nu regelmatig rond. Hij heeft wel nog steeds hulp nodig bij het op- en afstappen. Desondanks is hij erg tevreden en vindt hij het jammer dat hij niet eerder een BerkelBike kocht.
De aandrijving van armen en benen
De gecombineerde stuwkracht van de armen en de benen maakt het voor mijn vader veel gemakkelijker om te fietsen. Volgens hem is de BerkelBike een must voor iedere ALS-patiënt die graag fietst maar problemen heeft met zijn of haar benen.